BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

Het documentaire filmfestival 'En ville' is terug in de Brusselse hoofdstad voor zijn 3e editie.

Met de start van het documentairefestival En Ville en de retrospectieve van de Britse gerenommeerde kunstenaar David Hockney in Bozar alleen is je weekend al goed gevuld. Maar ook voor cosplay- en muziekliefhebbers is er dit weekend in Brussel van alles te doen.

ASIA FESTIVAL

Easyfairs Belgium nv en Brussel expo presenteren dit weekend het Made In Asia festival. Het publiek zal kunnen deelnemen aan verschillende evenementen voor fans van manga, anime, videospelletjes, youtubers en cosplay! Dit is een gelegenheid voor gezinnen om de solo runner-up van de International Cosplay League 2019 en de French Cosplay Cup (Season 2) op het festival te ontdekken. Het festival is ook een gelegenheid voor jongeren de nieuwste hypes op vlak van bordspellen en videogames te ontdekken.

ASIA FESTIVAL
Tot 10/10
Belgiëplein 1
Brussel expo,
https://www.madeinasia.be/nl/

CONCERTEN & FESTIVAL

Arty Farty Brussels, een vereniging voor jongeren en vernieuwende cultuur, en Bozar organiseren de vierde editie van Nuits sonores & European Lab Brussels. Het thema is 'Resoluut op de toekomst gericht'. Verschillende kunstenaars nemen deel, zoals de Franse zanger Flavien Berger (de Franse kunstenares die in Antwerpen en Londen woont en werkt), Laure Prouvost en zangeres en producer en Lafawndah, met het multidisciplinaire project Deep See Blue Surrounding You.

NUITS SONORES & EUROPEAN LAB BRUSSELS
Tot 10/10
Ravensteinstraat 23
Bozar, https://www.bozar.be/nl

EXPO

David Hockney keert na 30 jaar terug naar het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel met een grote dubbeltentoonstelling. Het eerste deel, Works from the Tate Collection, 1954-2017, biedt een retrospectief van zijn hele carrière, met onder meer iconische voorstellingen van het swingende Londen en Zuid-Californië van de jaren 1960, zijn beroemde dubbelportretten en zijn monumentale landschappen. Het tweede deel van de tentoonstelling toont Hockneys dorst naar experimenteren. De bezoeker kan ook kennismaken met de uiterst kleurrijke schilderijen die de kunstenaar tijdens de eerste lockdown op zijn iPad maakte. Lees hier meer over de expositie.

HOCKNEY'S
Ravensteinstraat 23
Bozar, https://www.bozar.be/nl

david_hockney_in_his_normandy_studio_24th_february_2021_david_hockney_c_jonathan_wilkinson.jpg
© Jonathan Wilkinson
| Kunstenaar David Hockney in zijn studio (archiefbeeld).

DOCUMENTAIRE FESTIVAL

Het documentaire filmfestival 'En ville' is terug in Brussel voor de 3e editie. Het festival biedt Belgische en internationale documentaires aan. 17 recente Belgische en internationale films werden geselecteerd, met daarbij 13 Belgische premières, waaronder films van Rosine Mbakam, Alice Diop en Virgil Vernier. Verschillende andere activiteiten zijn gepland, zoals rondleidingen, een tentoonstelling aan de faculteit Architectuur van de ULB, en het bezoek van de Amerikaanse filmmaker Frederick Wiseman, eregast van het festival. Hij brengt een retrospectieve van zijn werk mee naar Brussel.

EN VILLE
tot 15/10
Verschillende locaties in Brussel, http://www.festivalenville.be/

50668055387_cb84267b61_c.jpg

MUZIEK

De muziekgroep 'Lindigo' komt van het eiland Reunion, een Frans overzees departement. Deze groep, opgericht in 1999, treedt vrijdag op in Muziekpublique. 'Lindigo', met zanger Olivier Araste, heeft al meer dan 1.000 concerten en zes albums op hun naam staan. Ze gebruiken deze zin als hun lijfspreuk: "Als je weet waar je vandaan komt, weet je waar je heengaat". Via jubelende trance viert Lindigo het leven in het nu, het verleden en de toekomst.

'LINDIGO'
8/10, 20.00
Moliere Theater, Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3
Muziekpublique, https://muziekpublique.be/concerts

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?