Bozar opent dubbelexpo David Hockney onder goedkeurend oog van Belgisch koningspaar

© Jonathan Wilkinson
| Kunstenaar David Hockney in zijn studio (archiefbeeld).

Koning Filip en koningin Mathilde hebben donderdag een exclusief voorproefje gekregen van de dubbelexpo over de Britse kunstenaar David Hockney in Bozar. Vrijdag openen de tentoonstellingen officieel en kan het publiek kennis maken met de rijke carrière én gloednieuwe werken van een van de meest invloedrijke hedendaagse kunstenaars.

Het vorstenpaar was tijdens het bezoek zichtbaar onder de indruk van de veelzijdigheid van de kunstenaar. Koningin Mathilde en koning Filip namen vooral in de grote zaal met zijn nieuwe werken lang de tijd om zijn natuurlandschappen te bewonderen.

Het eerste deel van de dubbelexpo, 'Works from the Tate Collection', biedt een belangrijk overzicht van het begin van zijn kunstcarrière in 1956, toen hij nog donkere werken maakte, tot het laatste werk dat hij in 2017 aan Tate schonk. Het tweede deel van de dubbelexpo toont de digitale werken van de Britse kunstenaar, gemaakt op zijn iPad tijdens de lockdown. De twee tentoonstellingen zullen enkel bij Bozar samen te zien zijn.

Lees hier meer over David Hockney en de dubbelexpo in Bozar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?