Bozar heropent met Jacques Moeschal en Anne Daems na zomerstop

© Yannick Sas

Het Paleis voor Schone Kunsten heropent op 17 augustus na een zomerstop met twee nieuwe tentoonstellingen: ‘Architecture Sculptures’ van Jacques Moeschal en ‘Tuinkamer’ van Anne Daems. De herfst staat helemaal in het teken van David Hockney.

Samen met curator Angelique Campens en Architecture Curating Practice duikt Bozar de archieven in van architect en beeldhouwer Jacques Moeschal. Bij het grote publiek staat hij vooral bekend om zijn monumentale beeldhouwwerken langs het Belgisch autosnelwegennetwerk.

Het werk van Anne Daems, die in Brussel woont en werkt, bestaat uit foto’s, tekeningen, video’s en installaties. Ze gebruikt haar kunst om door onze complexe wereld te navigeren. De tentoonstelling van Moeschal is nog tot 19 september te bezoeken, die van Deams loopt tot 31 oktober.

David Hockney

In oktober staat de grote dubbeltentoonstelling van David Hockney in het Bozar gepland. Met topstukken uit de Tate Collection, neemt ‘David Hockney: Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017' de bezoeker mee doorheen de lange carrière van de 83-jarige Britse kunstenaar.

Bezoekers kunnen ook kennis maken met zijn meest recente werk in ‘David Hockney: De komst van de lente, Normandië, 2020’, bestaande uit iPad-schilderijen die het ontluiken van de natuur registreren tijdens de eerste lockdown in de lente van 2020.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?