BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

kabas_0.png

Nog tips nodig voor dit weekend? BRUZZ zorgt voor een korte selectie uit het rijke culturele aanbod van onze hoofdstad.

JAZZ

Een beroemde groep jazzmuzikanten 'only with strings': dat is wat The Music Village zaterdag presenteert. Op het podium staan onder meer vader en zoon Alexandre en Mario Cavaliere, de vader op viool; de zoon op gitaar. Samen brengen ze een ode aan de muziek van Django Reinhardt en Stéphane Grapelli.

JAZZYSTRINGS
The Music Village
8/1, vanaf 20.30
www.themusicvillage.com

ONDERWIJS - TENTOONSTELLING

Het Archief en het Museum van het Vlaamse Leven in Brussel (AMVB) hebben een belangrijke gratis tentoonstelling opgezet rond 200 jaar Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Van kabas tot rugzak begint vanaf het moment dat de door Willem I uitgevaardigde taalverordening rond 1822 in Brussel van kracht werd en brengt de geschiedenis in beeld tot de dag van vandaag. Alle mensen en gebeurtenissen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het Nederlandstalig onderwijs komen aan bod. Lees hier meer over het evenement.

VAN KABAS TOT RUGZAK
GC De Markten, 8 > 9/1
www.amvb.be

KINDERACTIVITEIT

Een tip voor de jongsten: Muntpunt zorgde voor een knutselatelier 'Kerst in het HonderdHandenHuis ' gericht op kinderen vanaf drie jaar. Het atelier is gratis en wordt in het Nederlands gegeven. Andere verrassingen en spelletjes zijn gepland voor alle belangstellenden.

KERST IN HET HONDERDHANDENHUIS
Muntpunt, 8/1, 14.00 - 17.00

www.muntpunt.be

20191118_muntpunt_op_het_muntplein_communicatiehuis_bibliotheek_en_ontmoetingsplek_voor_nederlandstalige_brusselaars_nieuw_c_peter_dhondt-bruzz.jpg

RONDLEIDING

Dorst naar meer? Bernard en Yves nodigen u uit om kennis te komen maken met de Brasserie de la Senne die zij hebben opgericht. In de brouwerij, 4500 m² op de site van Tour & Taxis, ontdek je hoe ambachtelijk bier wordt gemaakt. De rondleiding eindigt uiteraard met een het proeven van vier bieren van de brouwerij.

ONCE IN BRUSSELS
Brasserie de la Senne
8/1, vanaf 12.00
www.onceinbrurssels.be

1726 Brewing history Brasserie de la Senne
© Brussels Beer City
| 1726 Brewing history Brasserie de la Senne
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?