Ad Astra is een space opera waarin de acteurs schitteren als sterren van het weidse heelal

BRUZZ selects: onze cultuurtips voor het weekend

HR, TD
© BRUZZ
19/09/2019

BRUZZ selecteert het beste wat Brussel te bieden heeft. Van performances tot tentoonstellingen, van hardrock tot kleinkunst. Geen cultuurexcuses meer, je weet wat gedaan dit weekend.

1. Theatre & dance

Het gaat er dit weekend luguber aan toe in de Munt. De Franse hedendaagse componist Pascal Dusapin neemt Shakespeares toneelstuk Macbeth onderhanden, een bloedige tragedie over hekserij en tirannie. Wie een overdosis liefde nodig heeft in dit aardse tranendal, zit beter op zijn plaats in de Beursschouwburg. Daar gaat een hele cyclus van start over liefde en seks.

1676 The Battlefield Nurse

The Battlefield Nurse

2. Art & Books

Bret Easton Ellis, het enfant terrible van generatie Z, zit nooit verlegen om een boude uitspraak. Hij komt met een scherpe tong en vers werk, zijn nieuwste essay-bundeling White, naar Bozar. Geen fan van schokliteratuur, maar blader je liever door een pageturner? Dan zit je bij de Huberty Breyne Gallery goed. Er hangt werk van Loustal, die boeken van de Luikse sterauteur Simenon illustreerde. Geen literatuur maar wel beeldende poëzie is te zien bij Rossicontemporary. Daar hangen nog tot 3 oktober de doeken van Arpaïs Du Bois.

1676 Bret Easton Ellis.jpg

Bret Easton Ellis

3. Music & Nightlife

Vanuit een zelfgebouwde studio in zijn flat in de Europese wijk in Brussel, timmert de Waregemse jazz-pianist Alex Koo Derudder gestaag aan een glanscarrière. Je kan hem samen met zijn trio en Jean-Paul Estiévenart aan het werk zien in Flagey. Minder jazzy, maar even glansrijk is de Ancienne Belgique. De legendarische muziektempel bestaat 40 jaar en je zal het geweten hebben.

4. Events & Festivals

Zondag 22 september is het een pak stiller in de Brusselse straten dan gebruikelijk. Dan is het autoloze zondag, de bekroning van de week van de mobiliteit. Het rijk van koning auto is dan even uit en de straat wordt één feesttoneel. Met picknicks, muziek en feest op De Markten, het Bockstaelplein of aan Thurn & Taxis.

Autoloze Zondag

| Zelfs huisdieren genieten van Autoloze Zondag.

5. Film

Voor wie de aardse besognes te veel worden, is er gelukkig nog de duistere magie van de cinema. En dubbel geluk voor fans van de betere sci-fi (en de beter Brad Pitt): Ad Astra speelt in de zalen. Volgens onze recencent een space opera waarin de acteurs schitteren als sterren van het weidse heelal.

Voor meer tips en tricks kun je altijd terecht op BRUZZ Select, een handige tool om je eigen cultuuragenda samen te stellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Cultuurnieuws, BRUZZ select, weekend, tips

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni