BRUZZ selects: onze cultuurtips voor het weekend

© Stefstessel

Ondanks de verstrengde maatregelen blijven er genoeg programma's over om uw weekend op een prettige manier in te vullen: een expo over de geschiedenis van de mensen die in de dierentuin werden tentoongesteld, een toneelstuk over het leven van een Zuid-Afrikaan die opgroeit in België, maar ook de grote terugkeer van Koningin Elisabeth-laureate Jonatha Fourel in Bozar. Of een rondleiding langs twee van de grootste Unesco-erfgoedsites van België. Als u dit allemaal achter de kiezen hebt, wacht u eventueel een geweldig ontbijt.

EXPO

Het Africa Museum in Tervuren organiseert een tentoonstelling onder de noemer 'Mensentuin'. Ze werd ontworpen door historicus Pascal Blanchard (Achac Research Group) samen met Maarten Couttenier en Mathieu Zana Etambala (KMMA). Deze expo neemt je mee naar de vergeten geschiedenis van 'mensentuin' toen mensen uit Afrika, Oceanië, Azië en Amerika in het Westen als objecten werden tentoongesteld. Lees en kijk hier meer over het evenement.

MENSENTUIN
AfricaMuseum
5/12
www.africamuseum.be

20200929_AFRICAMUSEUM_ROTONDE
© Photo News
| de Grote Rotonde van het AfricaMuseum

VOORSTELLEN

Junior Mthombeni wil het publiek een boeiende show 'Vaderlandsloos' voorstellen. Samen met zijn muzikale begeleiders neemt hij je mee in een wereld waarin hij zijn eigen verhaal en dat van zijn familie vertelt. Mhtombeni is geboren en getogen in België, meer bepaald in Mechelen. Hij draagt zijn Zuid-Afrikaanse wortels met zich mee. Zijn Zuid-Afrikaanse vader was een verzetsstrijder in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Daardoor werd hij een politiek vluchteling. Via de levendige muziek treffen de verschillende teksten van Junior je regelrecht in je ziel.

VADERLANDSLOOS
4/12
KVS,
www.kvs.be

720px-junior_mthombeni_at_het_theaterfestival_2017.jpg
© Wikimedia
| Junior Mthombeni op theaterfestival.

MUZIEK

Nadat hij in mei het Galaconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd in Bozar won, is de Franse pianist Jonathan Fournel terug - zoals de traditie het wil - in een van de grootste zalen van Brussel. Het is ook een gelegenheid voor het publiek in Bozar om naar zijn muziek te luisteren, want ten tijde van het concours mocht dat vanwege het coronavirus niet komen luisteren. Klik hier om er meer over te weten te komen.

JONATHAN FOURNEL
4/12
BOZAR,

www.koninginelisabethwedstrijd.be/

RONDLEIDING

Dit is een rondleiding door de twee Unesco-erfgoedlocaties, het Hotel Solvay en Max Hallet, beide gelegen aan de Louisalaan en ontworpen door de roemruchte Belgische architect Victor Horta. Voor Solvay gebruikte de architect edele en kostbare materialen, met name de rood-oranje kleurpaletten die de sfeer van luxe en comfort versterken. Het interieur van Max Hallet onthult een geweldige ruimte met prachtige ramen en glas-in-lood. De hoofdtrap is het hart van het huis. Kinderen zijn bij dit evenement niet toegelaten en ook foto's nemen is verboden.

UNESCO-ERFGOED
4/12, Solvay
4/12, Max Hallet
www.explore.brussels

KOFFIE EN CROISSANTS

Boom Café organiseert een unieke ochtend en nodigt iedereen uit om bij hen te komen ontbijten. Twee uur in het hartje van Brussel voor een ontspannend moment bij koffie en croissants. Er zijn zeker nog andere verrassingen voor de gasten gepland.

KOFFIE EN CROISSANTS
4/12, van 10:00 - 12:00
BOOM CAFE
www.uitinvlaanderen.be

640px-apileofcroissants.jpg
© Wikimedia
| Croissants
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?