Cultuursector betoogt opnieuw aan Vlaams Parlement

© Charlie Le Paige op Twitter
| Met de 'mars voor een warme samenleving' betoogt de cultuursector tegen de besparingen van de Vlaamse regering.

Een 550-tal betogers uit de kunst- en cultuursector en het middenveld is omstreeks 16.45 uur vertrokken voor een 'mars voor een warme samenleving' richting het Vlaams parlement. Ze doen dat met het nodige lawaai om zo het besparingsbeleid van de Vlaamse regering te overstemmen.

Met bellen, potten, ratels, fluitjes, andere attributen en hun stem laten de betogers nogmaals luid van zich horen, in de hoop dat de Vlaamse regering nu wel luistert en kiest voor een alternatief. De manifestanten scanderen leuzen als "Het gaat niet om subsidies, het gaat om het beleid", "Verzet internationaal, tegen de vervuiling van het kapitaal" of "We are unstoppable, another world is possible".

De betoging vindt niet toevallig plaats op de dag dat het Vlaams parlement debatteert en stemt over de begroting. Het protest begon in de kunst- en cultuursector, maar breidde zich intussen uit naar andere sectoren. De actievoerders zien "funeste besparingen" doorgevoerd worden in de zorg, het onderwijs, de klimaatbestrijding, armoedebestrijding, openbare diensten, cultuur en kunsten of de onafhankelijke pers.

"Dit zijn sectoren en organisaties die menselijk welzijn belangrijker vinden dan winst maken. Wij vragen dat een overheid publieke middelen prioritair inzet voor projecten met maatschappelijke meerwaarde voor iedereen", klinkt het.

Donderdagavond om 19 uur volgt er nog een tweede actie aan het Vlaams parlement onder de noemer "Hear our voice". De betogers zullen er als een megakoor optreden om zo de stemming over de begroting ook echt te overstemmen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?