3 generaties dansers van Rosas verenigd in de productie 2018 The Six Brandenburg Concertos van J.S. Bach

De Keersmaeker heeft 'Voorstelling van het Jaar' beet

© BRUZZ
26/08/2019

Het gerenommeerde Duitse tijdschrift Tanz heeft de megaproductie The Six Brandenburg Concertos (2018) verkozen tot 'Voorstelling van het Jaar'. Het is niet De Keersmaekers eerste internationale onderscheiding.

Al in haar eerste dans- en choreografiejaren was Anne Teresa De Keersmaeker gefascineerd door de muziek van J.S. Bach. "Bachs muziek draagt voor mij als geen ander de beweging, de dans in zich, en weet de grootste abstractie te combineren met een concrete, lichamelijke en misschien juist daardoor ook transcendente dimensie,” stelt ze op haar website van het productiehuis Rosas. In de creatie van haar Brandenburgse Concerten dat uit zes concerti grossi bestaat, en live wordt uitgevoerd door het barokensemble B'Rock, groepeert de choreografe zestien dansers uit verschillende generaties, die haar school en gezelschap groot maakten.

Anne_Teresa_De_Keersmaeker_(c)_Anne_Van_Aerschot_cmyk.jpg

| Anne Teresa De Keersmaeker, werd eerder al door Tanz verkozen tot Danseres en Choregrafe van het Jaar. Nu is haar creatie 2018 dus 'Voorstelling van het Jaar'.

Vorig jaar in september ging de productie in première in de Volksbühne in Berlijn. Sindsdien was het dansstuk onder meer ook al te zien in De Munt in Brussel (2019). Voor de selectie tot 'Voorstelling van het Jaar' door Tanz, stemden 25 internationale danscritici. De Brusselse choreografe kreeg eerder al van Tanz de erkenning van 'Danseres van het Jaar' (2012 en 2013) en 'Choreografe van het Jaar' (2016).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Cultuurnieuws , Anne Teresa De Keersmaeker , Tanz , Spektakel van het Jaar , dans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni