Dichters van Wacht zet Brusselse gedichtenapotheken op

Na een succesvolle lancering in volle lockdown keert het initiatief 'Dichters van Wacht' deze maand terug met helende gedichten om de coronacrisis door te komen. Ditmaal gebeuren de consultaties van de poëten niet enkel telefonisch, maar zetten ze ook fysieke en meertalige gedichtenapotheken op in Brussel.

'Dichters van Wacht BXL' is een initiatief van de vzw verb(l)ind, in samenwerking met Brusselse bibliotheken, cultuurhuizen en gemeenschapscentra, dat verbindend wil werken tijdens de coronacrisis. Tijdens de vorige consultatierondes in volle lockdown stond de telefoonlijn van de dichters gloeiendheet. Op elf avonden tijd werden de dichters meer dan 6.000 keer gebeld.

Op 14 augustus wordt de zomereditie 'Dichters van Wacht BXL' gelanceerd. Tijdens het weekend van 14, 15 en 16 augustus kan je telkens tussen 20 en 22 uur bellen via het gratis nummer 0800 11 233. Enkele van de deelnemende dichters zijn bijvoorbeeld Els Moors, Gioia Kayaga, Herman Van Rompuy, Laurence Vielle, Xavier Queipo, Yousra Benfquih of Lisette Ma Neza.

Smeltkroes aan talen

De dichters die je aan de lijn krijgt, vormen een weerspiegeling van de diversiteit aan talen, stijlen en invloeden die de hoofdstad rijk is. Na een babbeltje in het Nederlands, Frans of Engels is het dus goed mogelijk dat je een gedicht in het Afrikaans, Italiaans, Kinyarwanda, Lingala of Spaans krijgt toegefluisterd.

Maar nu we al wat vrijer zijn, worden er aansluitend op het telefoonweekend ook gedichtenapotheken opgezet in Brussel. Van 17 tot 31 augustus kan je dus echt op consultatie in de stoel van een Dichter van Wacht. Waar en wanneer de spreekuren gehouden worden, vind je op de website van de vzw verb(l)ind.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?