Het gedicht 'Signaal 4' werd geschreven in 14 talen.

Partij voor de Poëzie pleit voor wereld zonder muren

TDN
© BRUZZ
25/02/2019

De Partij voor de Poëzie deed zaterdag aan het Klein Kasteeltje zijn vierde gedicht 'Signaal 4' uit de doeken. Het werd een pleidooi in veertien verschillende talen voor een wereld zonder muren.

De Partij voor de Poëzie dook in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 op in het Brusselse straatbeeld. De Partij draagt geen politieke kleur, maar wil via poëzie wel muren slopen. En dat mag je letterlijk nemen.

'Signaal 4', het vierde product van het bonte poëtengenootschap, wil een pleidooi zijn voor grenzenloze solidariteit. "Een gedicht waarmee we willen aangeven dat over alle talen heen met elkaar kan worden gepraat. Als je maar moeite doet. Als je het maar wilt", legt dichter Jan Ducheyne uit.

Van Arabisch tot Esperanto

Het gedicht werd zaterdag opgehangen op en voorgelezen aan de muren van het Klein Kasteeltje. "De meest symbolische muur die ik kon bedenken om ons gedicht voor te stellen. Het Klein Kasteeltje is een kasteel zonder grandeur, noch kasteelheer of -vrouw. De mensen die er werken zijn helden", aldus Ducheyne.

'Signaal 4' bestaat uit veertien paragrafen, telkens in een andere taal. Het complete gedicht werd afgedrukt in een boekje in het Frans, Italiaans, Duits, Engels, Vietnamees, Bulgaars, Russisch, Vietnamees, Nederlands, Roemeens, Turks, Arabisch, Zweeds, Spaans, twee soorten Arabisch en Esperanto.

20190223_PartijvoordePoëzie_KleinKasteeltje

'Signaal 4' bestaat uit veertien paragrafen, telkens in een andere taal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Partij voor de Poëzie , Jan Ducheyne , Klein Kasteeltje

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni