| De Partij voor Poëzie nam een verlaten wassalon in de Lakensestraat vlakbij de KVS onder handen.

Partij voor Poezië vult straatbeeld met gedichten

TDN
© BRUZZ
20/04/2018

Brussel is een partij rijker. Geen politieke weliswaar. Wel een die zich inzet voor de dichtkunst. Partij voor de Poezië liet al een gedicht, opgedragen aan onze hoofdstad, achter op een verlaten wassalon in de Lakensestraat vlakbij de KVS. "We willen ons niet beperken tot Brussel."

De partij wil met verschillende acties de stad meer betrekken bij de dichtkunst. Dat doen ze in eerste instantie door overal in de stad gedichten achter te laten op openbare plaatsen, zo bericht Het Laatste Nieuws vandaag.

“Het idee ontstond toen de buren van het wassalon, buurthuis Tropicana, voorstelden om iets creatiefs met het verlaten pand te doen”, zegt de anonieme auteur van het gedicht. “Ik schreef daarop een ode aan Brussel, over zijn lelijkheid en schoonheid. Ik spreek de stad als het ware aan, als persoon.”

Het gedicht werd vakkundig op de dichtgetimmerde muur van het wassalon aangebracht. “Ik woon hier zelf al negen jaar. Wat meer poezië in het straatbeeld kan geen kwaad.” Ondertussen hebben ook heel wat andere dichters zich bij de partij gevoegd. De interesse waait zelfs over vanuit Antwerpen. “We willen ons niet beperken tot Brussel, maar in heel België acties ondernemen.”

Eind deze maand stelt de partij zichzelf voor in de Bozar. Daarvoor werken ze aan een nieuw project, om zichzelf op de kaart te zetten. “Wat die actie inhoudt, verklappen we nog niet.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Lakensestraat , Partij voor Poëzie , poëzie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni