Discotheek Fuse wil nooit meer sluiten

© Trax

Discotheek Fuse had samen met heel wat andere Belgische nachtclubs beslist om sowieso te openen op vrijdag 18 februari, maar nu doet ze dat ook volledig legaal. Het wordt nu zaak om niet meer te sluiten en de moeilijke maanden goed te maken, luidt het.

"Dit is het scenario waar we op gehoopt hadden", vertelt Steven Van Belle, creatief directeur van Fuse. "Samen met de overheid is er veel overleg geweest over wat werkbaar is en wat onze wensen en eisen zijn. Daar is constructief rond de tafel gezeten", verklaart hij.

Het sluitingsuur in de horeca valt weg en de discotheken gaan opnieuw open. De eerste stappen richting het rijk van de vrijheid lijken gezet. Al hebben ze geleerd voorzichtig positief te zijn.

"Het is een stap in de goede richting. We wachten nog even de kleine lettertjes af met betrekking tot de luchtzuivering en de mogelijke capaciteitsbeperking. Al hoorde ik dat we op 90 procent capaciteit geland zijn. We hopen nu snel naar code geel te gaan en de overige maatregelen zoals het CST te kunnen opheffen", zegt Van Belle.

'De jus was eruit'

De evenementsector, de cultuursector en de nachtclubs zijn bij de hardst getroffen sectoren in België. De laatste sluitingsperiode deed pijn, verduidelijkt Van Belle. Maar nu willen ze nooit meer sluiten.

"We hebben uiteraard zowel financieel als op vlak van motivatie afgezien. Waar we in de eerste lange sluitingsperiode de motivatie hadden om creatief projecten te doen om de rekening te betalen, was dat nu minder het geval. De 'jus' was eruit. Maar met de ondersteuning van de overheid hebben we net het hoofd boven water kunnen houden. Ik denk dat heel wat clubs hebben moeten kiezen welke facturen ze nog konden betalen. Het is nu broodnodig om open te blijven", besluit Van Belle.

Het openingsweekend van de Fuse lijkt nu al een succes te worden, want 70 procent van de aangeboden tickets is al verkocht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?