Interieurfoto van een gebouw op Thurn en Taxis

| Ook op Thurn en Taxis zijn voorbeelden van eclectische interieurs te zien

Eerste biënnale van eclectische architectuur toont bijzondere interieurs

© Belga
07/09/2021

Van 2 tot 10 oktober biedt de eerste editie van de Brussels Biennale of Eclectic Architecture (BBEA) bezoekers een blik in bijzondere interieurs die anders voor het publiek verborgen blijven. Dat heeft de organisator Explore.Brussels, die gegidste bezoeken in de hoofdstad aanbiedt, dinsdag aangekondigd.

"Van het Justitiepaleis tot de Koninklijke Sint-Mariakerk, van de Beurs tot de Congreskolom... Brussel wemelt van de architecturale hoogstandjes van de eclectische beweging (1830-1914), befaamd om haar verbazingwekkende artistieke vrijheid op een sleutelmoment in de ontwikkeling van de jonge Belgische hoofdstad," klinkt het.

Naast de bezoeken staan er ook gegidste wandelingen op het programma. In het weekend van 2 en 3 oktober komt het noorden van Brussel aan de beurt: de route loopt langs Schaarbeek, Laken en de Squareswijk.

Het weekend daarop is het de beurt aan Elsene en Sint-Gillis. Onder meer het voormalige hotel Knuyt de Vosmaer, het Aegidium, de begraafplaats van Laken en de persoonlijke woning van Emile Bockstael openen de deuren. Op die laatste locatie zullen zelfs negentiende-eeuwse aria's worden opgevoerd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni