Festival La Belle Hip Hop pakt uit met eerste Belgische vrouwelijke breakdancewedstrijd

© La Belle Hip Hop
| La Belle Hip Hop is het festival dat volledig gewijd is aan de vrouwen binnen de hiphop.

Het festival La Belle Hip Hop, dat plaatsvindt van 8 tot 15 maart, pakt tijdens haar vierde editie uit met de eerste 100 procent vrouwelijke breakdance- en hiphop-danswedstrijd in België. Het thema van deze editie is 'Hands up, hands off' en zet zich af tegen alle vormen van geweld tegen vrouwen.

La Belle Hip Hop wijdt zich sinds enkele jaren volledig aan de vrouwen binnen de hiphopscene en probeert haar visie en doelstelling ook internationaal te exporteren. De concerten, debatten, evenementen en artistieke uitvoeringen worden uitgevoerd door artiestes uit onder meer Senegal, Italië, de VS, Libanon, Spanje, Marokko, Finland en Canada.

Het openingsconcert op 8 maart in de Botanique biedt een podium aan militante artiestes en een primeur en hoogtepunt is er op zaterdag 14 maart. Voor het eerst in België vindt er dan een internationale en 100 procent vrouwelijke breakdance en hiphop-danswedstrijd plaats.

Voor het thema 'Hands up, hands off', ontrolt het festival een bewustmakingscampagne die loopt voor en tijdens het festival. Hiervoor zal videoproject #Realize worden verspreid en worden er posters, stickers en kaarten verdeeld.

La Belle Hip Hop vindt plaats op meerdere plaatsen over heel België. In zowel Brussel als in Vlaanderen en in Wallonië worden er workshops gegeven door nationale en internationale kunstenaars in vluchtelingencentra, scholen, rusthuizen, ziekenhuizen, dansscholen, jeugdhuizen, vrouwengevangenissen en centra voor vrouwelijke slachtoffers van geweld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?