Forest Sounds beleeft recordeditie

© Forest Sounds
| Het gratis festival barst stilaan uit zijn voegen maar de sfeer blijft er desondanks inzitten. "We doen er alles aan om de ziel van het festival te behouden, en dat lukt nog," klinkt het.

Het gratis muziekfestival Forest Sounds heeft naar schatting 15.000 bezoekers gelokt naar het park van Vorst. Dat is een record voor het festival dat aan haar derde editie toe was. Enkel wat betreft het achtergelaten afval in het park wil de organisatie nog een tandje bijsteken. "We sensibiliseren de mensen, maar nog niet genoeg."

Het was drummen op 31 augustus in het park van Vorst. Er passeerden de hele dag zo'n 15.000 mensen op het gratis festival Forest Sounds, dat aan zijn derde editie toe was. Het festival, volgens de organisatoren in de eerste plaats een festival voor Vorstenaren en Brusselaars, barst haast uit zijn voegen. Veel meer volk kan het festival en vooral het park wel niet aan.

"We zijn erg tevreden, zowel met de lineup als met de sfeer op het festival," zegt Stéphanie Grootaers van Forest Sounds. Ze roemt de diverse lineup én de diversiteit van het publiek. Forest Sounds slaagt erin om een uiterst divers publiek te lokken en haalt zowel families met kinderen als die hard-festivalgangers naar het park van Vorst.

'Veel zwerfvuil achtergebleven'

"We slagen erin om de gezellige sfeer van het festival te bewaren. Maar we moeten een tandje bijsteken op vlak van afvalbeheer. We sensibiliseren de mensen, maar nog niet genoeg. We merkten dat er erg veel zwerfvuil achter bleef. Dat moet veranderen."

De organisatie, die vooral steunt op een team van vrijwilligers, kan de populariteit haast niet meer dragen. "We moeten nu eerst en vooral meer fondsen zien te krijgen, zodat we de ziel van het festival kunnen bewaren. We willen het park open en gratis houden, dat is echt uniek, maar het afval moet verminderen. En daarvoor hebben we grotere budgetten nodig. We willen echt blijven wie we zijn."

Fans kunnen nu al aftellen naar volgende zomer, want een vierde editie van het festival is in de maak. En die zal, zo hoopt de organisatie, gratis blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?