Geoffroy Coomans (MR): 'Maak van Angèle ereburger van Stad Brussel'

ADD
© BRUZZ
08/05/2022

Angèle zou ereburger van de stad Brussel moeten worden. Dat vindt alvast Brussels gemeenteraadslid Geoffroy Coomans (MR). Hij zal maandag een voorstel in die zin indienen op de Brusselse gemeenteraadszitting.

Zangeres Annie Cordy, striptekenaar Albert Uderzo (Asterix), operazanger José Van Dam en filmmaakster Agnès Varda: al deze persoonlijkheden uit de culturele wereld hebben in het verleden de titel van ereburger van de Stad Brussel gekregen.

Als het van gemeenteraadslid Coomans afhangt vervoegt zangeres Angèle Van Laeken binnenkort dat lijstje. Hij zal aanstaande maandag op de Brusselse gemeenteraad een motie voor een resolutie in die zin indienen.

"Enkele dagen geleden heeft de zangeres Angèle uit handen van minister Sven Gatz (Open VLD) het 'Bronzen Zinneke' ontvangen voor haar rol als ambassadrice van Brussel," benadrukt Geoffroy Coomans aan de Franstalige krant La Capitale. Hij herinnert eraan dat zij in 1995 (meteen ook de titel van haar laatste album) in Ukkel werd geboren onder de naam Angèle Van Laeken en dat zij zich als singer-songwriter al snel in België en in het buitenland heeft gevestigd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni