1622 Bar Eliza
Bar Eliza, populaire zomerbar in Koekelberg.

Koekelberg hoopt op voortbestaan Bar Eliza

Bettina Hubo
© BRUZZ
28/06/2019

Vrijdag begint Bar Eliza in het Koekelbergse Elisabethpark aan haar - voorlopig - laatste seizoen. Al is de kans groot dat de populaire zomerbar na de grondige verbouwing van het paviljoen en de kiosk terugkeert. "We willen dat het initiatief blijft bestaan", klinkt het bij het gemeentebestuur.

Zowel het paviljoen, waarin Bar Eliza nu gevestigd is, als de vlakbij gelegen kiosk worden volgend jaar verbouwd door eigenaar Leefmilieu Brussel. Het paviljoen krijgt een extra verdieping waarin een nieuw parkwachterslokaal komt. De benedenverdieping wordt een polyvalente ruimte, die zal beheerd worden door de gemeente. De kiosk zal na de verbouwing door gemeenschapscentrum de Platoo uitgebaat worden, zo is afgesproken met Leefmilieu Brussel.

'Een kaarterslokaal voor senioren wordt het zeker niet'

Tinne Van der Straeten (Groen)

Tinne Van der Straeten (Groen)

Maar wat met Bar Eliza? Onder het vorige gemeentebestuur van ex-burgemeester Philippe Pivin (MR) leek het voortbestaan van de zomerbar niet zeker. Er ging toen zelfs het gerucht dat de gemeente er opnieuw een kaarterslokaal voor senioren van zou maken.

“Dit wordt het zeker niet,” zegt Tinne Van der Straeten, volksvertegenwoordiger voor Groen en tot vandaag ook schepen in Koekelberg. “De invulling van het paviljoen is nog voorwerp van onderhandelingen, maar één ding is duidelijk: de gemeente en de Platoo gaan samenwerken om voor beide locaties één globaal cultureel project uit te werken."

"Of Bar Eliza terugkeert hangt niet zozeer van de gemeente af. Het is namelijk geen initiatief van de gemeente, wel van de Platoo en een heleboel vrijwilligers", aldus Van der Straeten. "Maar het gemeentebestuur zal heel blij zijn als de bar terugkomt. We willen dat het initiatief blijft bestaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg, Cultuurnieuws, Bar Eliza, Elisabethpark

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie