Albertina KBB

Koninklijke Bibliotheek van België

Koninklijke Bibliotheek dient als filmdecor voor Duitse reeks

ND
© BRUZZ
07/11/2022

Deze week heeft een Duitse filmploeg haar intrek genomen in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) om een aantal scènes te draaien in de leeszaal voor de reeks ‘A night in paradise’.

Mocht je de komende dagen extra activiteit in en rond de Koninklijke Bibliotheek van België waarnemen, dan heeft dit allicht alles te maken met de filmopnamen die er momenteel plaatsvinden. Koen Magerman, eventcoördinator bij KBR, geeft een inkijk in de planning: “Maandag 7 november wordt alles voor de effectieve opnamen in gereedheid gebracht. Dinsdag 8 en woensdag 9 november vinden de opnamen plaats. Donderdag 10 november wordt de filmset afgebroken.”

Hanna Huysegoms, communicatiemedewerkster bij KBR, voegt eraan toe: "Er wordt heel wat materiaal aangevoerd. Wij beschikken namelijk niet over al de elementen die de opnameploeg nodig heeft. Belangrijk om weten: de opnamen in de ruimten waar ons publiek toegang toe heeft, vinden plaats na onze openingsuren. Hoe fijn we het ook vinden dat onze gebouwen als decor in een internationale reeks fungeren, wij willen niet dat het publiek hinder van de filmopnamen ervaart."

"Het publiek zal geen hinder ondervinden van de filmopnames"

Hanna Huysegoms, communicatiemedewerkster Koninklijke Bibliotheek van België

Het is niet de eerste keer dat de Duitse filmploeg in de gebouwen van de KBR neerstrijkt. “Dezelfde crew was hier al een maand geleden. Maar had toen de pech dat een van de acteurs onwel werd. Met als gevolg dat alles uitgesteld werd naar deze week in november.”

Of de Koninklijke Bibliotheek van België regelmatig als filmdecor gebruikt wordt? “Eind deze maand hebben we opnieuw een andere ploeg die komt filmen. Onze ruimtes kun je namelijk huren. Dat ons gebouw regelmatig als decor wordt gebruikt, kunnen we alleen maar toejuichen.”

Leeszaal Koninklijke Bibliotheek van België

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni