Koninklijke Musea voor Schone Kunsten hele paasvakantie bijna uitverkocht

© Jose Huedo

De afgelopen paasvakantie was een lichtpuntje voor de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) in Brussel. Alle beschikbare tickets waren elke dag zo goed als uitverkocht, waardoor er tussen 3 en 18 april 20.836 bezoekers over de vloer kwamen. Toch hopen de KMSKB snel nog op versoepelingen, om de maximumcapaciteit uit te breiden.

De permanente collecties van het Magrittemuseum en het Fin-de-Sièclemuseum, maar vooral de twee tijdelijke tentoonstellingen over de Belgische Cobra-kunstenaar Pierre Alechinsky en over Aboriginal Kunst waren erg in trek afgelopen paasvakantie.

Zowel de traditionele museumgangers als gezinnen en jonge mensen vulden dagelijks de 2.000 beschikbare plaatsen. Het KMSKB was zo bijna elke dag uitverkocht.

"Vóór de paasvakantie verwelkomden de KMSKB gemiddeld 300 bezoekers op weekdagen en duizend in het weekend. In de paasvakantie was dat dubbel zoveel", vertelt woordvoerder Samir Al-Haddad.

Een opsteker dus, maar er wordt wel uitgekeken naar versoepelingen. In niet-coronatijden bedroeg de maximumcapaciteit 5.000 bezoekers. Het coronajaar 2020 was dan ook een catastrofaal jaar voor de KMSKB. Waar ze in 2019 nog bijna 1,1 miljoen bezoekers mochten verwelkomen, daalde dat in 2020 met 75 procent naar 273.571 bezoekers.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?