Brusselse musea worden gratis voor studenten tijdens paasvakantie

Het AfricaMuseum in Tervuren doet mee aan de actie.

Tijdens de paasvakantie, van zaterdag 3 tot en met zondag 18 april, krijgen studenten van het hoger onderwijs gratis toegang tot 22 Brusselse musea. Met "Free Museums for Students" wil de stad een antwoord bieden op het isolement veroorzaakt door corona.

In de krokusvakantie was er al een gelijkaardige actie voor studenten. Delphine Houba, schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen van de Stad Brussel, maakte toen 7 Brusselse musea gratis voor studenten. Die actie kwam er om het isolement waarmee jongeren te kampen hebben, wat draaglijker te maken. Meer dan 3500 studenten bezochten toen de deelnemende musea.

Zwaar getroffen

Nog 15 musea sluiten zich nu aan bij "Free Museums for Students". De gezondheidsmaatregelen omtrent corona zorgen voor een aanzienlijke daling van de ticketverkoop. Met de actie wilt de Stad Brussel een campagne lanceren om een van de hardst getroffen doelgroepen te steunen. "Free Museums for Students" combineert gemeentelijke, gewestelijke, federale en private musea zoals Train World, Museum van de Stad Brussel en het AfricaMuseum.

De actie zou ook een concreet antwoord moeten bieden op de schadelijke gevolgen van de pandemie voor de mentale gezondheid van jongeren. “Cultuur is niet alleen essentieel voor ons maatschappelijk project van solidariteit en emancipatie, zij is onmisbaar voor ons welzijn en onze ontwikkeling,” aldus schepen Houba

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?