Lego Discovery Centre opent op 24 juni de deuren in Brussel

20220602_Lego center Docks
© BRUZZ
© BRUZZ

Aan het winkelcentrum Docks Bruxsel opent op 24 juni het nieuwe Lego Discovery Centre. Woensdag werd een eerste Mini World vol gebouwen uit Lego exclusief voorgesteld aan enkele uitverkozen jonge "VIP Mini Builders". Het belevingscentrum van Lego richt zich op 2- tot 10-jarigen.

Wanneer het Lego Discovery Centre op 24 juni opengaat, zal het bestaan uit twaalf verschillende zones verspreid over 3.000 vierkante meter. De eerste zone is klaar en werd woensdag aan een beperkt publiek voorgesteld. De eerste Mini World bestaat uit meer dan 1,5 miljoen blokjes waar meer dan 130 mensen liefst 6.600 uren aan werkten.

De allereerste zone toont een combinatie van futuristische fantasiegebouwen uit het hoofd van de designers, maar er zijn ook enkele herkenbare Brusselse monumenten zoals het Atomium, de Grote Markt, het Jubelpark, het Berlaymontgebouw en Manneken Pis. In de Legowereld wordt het net zoals in de echte ook dag en nacht.

"Het is de ultieme ervaring voor jonge Legofans. Dit zal een beleving zijn die de kinderen bijblijft. Er zijn heel wat interactieve elementen te ontdekken. Zo kunnen ze zelf een eigen ruimteschip bouwen, het vervolgens laten scannen en er dan mee in een digitaal scherm een spelletje mee spelen," vertelt Sieber Bulteel, Master Model Builder van Lego.

Het Nieuwe Lego Discovery Centre is het eerste van de nieuwe generatie belevingscentra, waarvan er wereldwijd 27 te vinden zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?