Lous and the Yakuza plant groot toverbos in Brusselse coworkingspace

© Belga
10/06/2022

Het interieur van coworkingspace Silversquare North op de Koning Albert II-laan in Brussel komt tot leven dankzij een reusachtig paddenstoelenbos. Het kunstwerk komt voort uit de fantasie van zangeres Lous and the Yakuza en is uitgewerkt door kunstenaar Lars De Valk en zijn team.

Het paddenstoelenbos vormt een soort sprookjesachtige doorgang van vijftien meter binnen de kantoorruimte van Silversquare North. Aan beide kanten schieten kleurrijke bomen en zwammen van wel vijf meter hoog uit de grond. Het vijfkoppige team van kunstenaar Lars De Valk werkte drie maanden lang fulltime aan de creatie.

Het 'toverbos' vloeit voort uit een sprookje dat geschreven werd door zangeres Lous and the Yakuza. "Het ziet er in het echt helemaal hetzelfde uit als hoe ik het bedacht had in mijn sprookje", vertelt ze bij de presentatie. Silversquare werkt altijd samen met lokale artiesten voor de creatieve inrichting van de coworkingspaces en geeft hen waar het kan de volledige vrijheid.

Om het geheel echt tot leven te wekken en in te kleuren werd biologisch afbreekbare verf gebruikt. Nadien kregen de bomen en zwammen een vuurvaste coating.

"Het kunstwerk op zich is uniek, ik heb nog nooit zoiets gezien, laat staan gemaakt. Ik heb zelf al opdrachten gedaan voor Bobbejaanland en Phantasialand maar nog nooit van deze grootte. Het wordt echt de blikvanger van de coworkingspace", zegt De Valk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Cultuurnieuws , Stedenbouw , lous and the yakuza , coworkingspace

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni