Mima heropent zaterdag de deuren met vernieuwde expo

Het MIMA, iconoclast in Molenbeek

Het museum Mima in Sint-Jans-Molenbeek heropent zaterdag 12 december voor het publiek. Sinds 1 december mogen musea weer open zijn volgens de federale coronamaatregelen. In het Mima blijft de lopende tentoonstelling Zoo nog duren, maar dan wel in een vernieuwde vorm.

De tentoonstelling Zoo opende in februari in het Mima, maar moest kort nadien al sluiten omwille van de eerste lockdown. 'Zoo' wil een portret schetsen van de moderne mens via dierlijke figuren. Nu heeft die expo een nieuwe invulling gekregen. Vijf Franse kunstenaars, die in Brussel wonen en lid zijn van graffiticollectief '16 heures pile', hebben een muurschildering gemaakt in de kapel van het museum.

"Midden in een ware jungle van vormen en symbolen verspreid over de muur duiken dinosauruskoppen op", zo omschrijft het museum de muurschildering. "De expressie van deze voorhistorische dieren verleent het geheel een aparte humoristische toets. Op die manier krijgt de muurschildering een heel eigen identiteit, zonder afbreuk te doen aan de persoonlijke bijdrage van elke kunstenaar." Het gaat om de kunstenaars Jeremy Bobel, Guillaume Fluzin, Robin Divrande, Paul Follezou en Felix Reuter.

Om de coronamaatregelen te respecteren laat het Mima maar 40 bezoekers per uur toe en is er een vast parcours uitgestippeld. Tickets reserveren moet dus ook op voorhand gebeuren.

MIMA_Tentoonstelling ZOO_muurschildering
© MIMA
| De nieuwe muurschildering komt van vijf Franse kunstenaars die in Brussel wonen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?