© Mini-Europa | Doorheen het park werden een tiental taferelen opgesteld die met een kwinkslag refereren naar de coronacrisis

Mini-Europa opent maandag, met kwinkslag naar coronavirus

TDN
© BRUZZ
14/05/2020

Ook Mini-Europa doet vanaf maandag coronaproof de deuren open. Het miniatuurpark aan de Heizel hoopt op toeristen uit eigen land. "Als we niet op reis kunnen, brengen wij Europa naar jullie", aldus ceo Thierry Meeus. Heel wat maquettes werden gerestaureerd, hier en daar met een kwinkslag naar de coronacrisis.

Om de heropening vanaf 18 mei veilig te laten verlopen, voerde Mini-Europa een aantal maatregelen toe. Een bezoek aan het park zal enkel mogelijk zijn als je op voorhand online of telefonisch reserveert. Zo kunnen de bezoekers beter gespreid worden over de dag.

Staycation

Je zal er voldoende afstand moeten bewaren en er worden slechts een beperkt aantal bezoekers gelijktijdig toegelaten. Er werd een circulatieplan uitgetekend met eenrichtingspaden, zodat bezoekers elkaar niet hoeven te kruisen. Verder is in het hele park handgel beschikbaar.

De voorbije jaren was Mini-Europa heel erg afhankelijk van buitenlandse toeristen, die voor 80 procent van het bezoekersaantal instonden. Die zullen door de coronacrisis niet snel naar Brussel komen. "Het wordt meer dan waarschijnlijk het slechtste jaar uit ons bestaan", maakt ceo Thierry Meeus zich weinig illusies. Hij hoopt dat reizigers in eigen land de bezoekersaantallen zullen opdrijven.

Inspelen op actualiteit

Het miniatuurpark aan de voet van het Atomium was na de winterstop acht weken langer dicht dan voorzien. Die tijd werd nuttig besteed. Een aantal maquettes kregen een facelift, het park kreeg een grondige opknapbeurt en er zijn ook wat nieuwe opstellingen, die toegespitst zijn op de actualiteit.

"We verliezen ondanks het moeilijke jaar ons gevoel voor humor niet. Doorheen het park werd een tiental taferelen opgesteld die met een kwinkslag refereren naar de coronacrisis", verklapt Meeus. Ook de Brexit is een feit in Mini-Europa. Big Ben mag blijven, maar er komt een douanepost en een symbolische grens in de vorm van stippellijnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Mini-Europa, Thierry Meeûs, heropening coronav

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie