Muntpunt organiseert grote boekenverkoop op Autoloze Zondag

EDB
© BRUZZ
09/09/2022

Naar jaarlijkse traditie opent Muntpunt op Autoloze Zondag, dit jaar op 18 september, de deuren voor een grote boekenverkoop. Bezoekers kunnen er niet enkel boeken, maar ook cd's en dvd's kopen tegen lagere prijzen. Dit jaar vinden extra veel jeugdboeken, thrillers en cd's hun weg naar de verkoop.

Een keer per jaar organiseert de Nederlandstalige bibliotheek een uitverkoop van afgevoerde materialen. In het aanbod zitten zowel boeken, cd's als dvd's. Die worden verkocht voor 1 of 5 euro per titel.

Houders van een Paspartoekaart kunnen bovendien punten inruilen voor hun aankopen: vijf Paspartoepunten komen overeen met een euro.

Het gaat overigens niet enkel om oude boeken; ook recente titels belanden in de verkoop. Doorgaans gaat het om populaire werken waarvan in het verleden meerdere exemplaren werden aangekocht.

Nieuwe titels

"Muntpunt maakt plaats in zijn rekken en dat is goed voor iedereen," zegt Roel Leemans, algemeen directeur van Muntpunt. "Kopers kunnen zichzelf trakteren op een nieuwe collectie zonder hun portefeuille te riskeren, onze materialen krijgen een tweede leven, en wij creëren ruimte in de bib voor nieuwe titels. Zo houden we ons aanbod actueel voor onze leden en gebruikers."

In 2021 besloot Muntpunt te stoppen met zijn muziekcollectie om ruimte te maken voor een 'maakplek' vol creatieve en digitale tools. 25.000 cd's vlogen toen de deur uit tijdens de tweedehandsverkoop. Nu verkoopt Muntpunt ook de cd's uit zijn magazijn. Muziekliefhebbers kunnen grasduinen in meer dan 20.000 albums in alle genres.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni