Museumpas keerde al 6 miljoen euro uit aan Belgische museumsector

© Design Museum Gent
| De museumPASSmuseés

De Museumpas, het jaarabonnement voor de Belgische musea, heeft sinds de start in 2018 al meer dan 6 miljoen euro uitgekeerd aan de museumsector. Die uitkeringen kwamen er dankzij de houders van de pas die een museum bezochten. Dat meldt de organisatie achter de Museumpas, museumPASSmusées, vrijdag.

De Museumpas geeft een jaar lang toegang tot meer dan tweehonderd Belgische musea en tentoonstellingen. "Daarmee zet de pas musea in de kijker als ideale vrijetijdsbesteding, een belangrijke boost voor de museumbezoeken in ons land," zegt directeur Erika T'Jaeckx. "Wie een pas heeft, gaat vaker op museumbezoek. We zien dat de drempel om een museum binnen te springen veel lager ligt dankzij de Museumpas. Ook vakantiemomenten doen het goed, in het bijzonder bij gezinnen met kinderen."

De Museumpas kan nu ook gebruikt worden in het AfricaMuseum in Tervuren en het Suske en Wiske Museum in Kalmthout.

"We kregen al vaak de vraag van bezoekers om ook bij het project aan te sluiten. Nu dat het geval is, rekenen we erop dat nog meer mensen de weg naar het AfricaMuseum vinden of herontdekken," aldus Guido Gryseels, algemeen directeur van het AfricaMuseum.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?