Nieuwe polyvalente concertzaal opent in Thurn & Taxis

Concertzaal Le Baixu opent de deuren op vrijdag 16 september in de Gare Maritime. "Het zal bij uitstek een warme en gezellige plek zijn," luidt het bij de bezielers ervan.

"De nieuwe zaal Baixu (wat ‘mooi’ betekent in de taal van de Pataxós-indianen in Brazilië, red.) zal een podium bieden aan kleine klassieke, jazz, pop, chanson en wereldmuziek-concerten," kllinkt het in een persbericht.

In Le Baixu zullen ook tentoonstellingen en sociaal-culturele workshops voor jong en oud georganiseerd worden. De initiatiefnemers van het project zijn Martine Renwart, voormalig productieleider van De Munt en reeds veertien jaar betrokken bij een sociaal project in Brazilië, en Emmanuel De Ryckel, werkzaam in de financiële wereld en industrie. Ook hij raakte tijdens zijn vele professionele reizen gefascineerd door de muziek en de bewoners van Rio de Janeiro.

Het Baixu-project is volgens Renwart en De Ryckel gebaseerd op drie pijlers. "Enerzijds willen we de optimale werkomstandigheden creëren voor bekende en minder gekende artiesten. Daarnaast willen we uitwisselingen tussen generaties en culturen stimuleren en tot slot is het de bedoeling om jongeren die weinig of niet met kunst in aanraking komen een opening bieden naar de kunstwereld."

Het openingsweekend vindt plaats op vrijdag 16, 17 en 18 september.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?