Nieuwe website laat je binnenkijken in Brusselse art nouveau

© EVC
| Saint-Cyrhuis: een van de vaandels van de art nouveau in Brussel

Vergeet Pinterest om inspiratie te vinden voor uw interieur. Brussel heeft zijn eigen parels op een nieuwe website gebundeld. Op een digitale kaart kan u binnengluren in alle art nouveauhuizen van de stad.

Het Hortahuis, het Saint-Cyrhuis of het huidige muziekinstrumentenmuseum, die vallen wel op langs de straatkant. Andere art nouveauhuizen ontdek je pas tijdens een toevallige wandeling in Sint-Gillis of de wijk van de Squares. Een nieuwe website geeft al die gebouwen nu zichtbaarheid, vanbinnen en vanbuiten.

Het initiatief komt van de Directie Cultureel Erfgoed van urban.brussels, die steun kregen van het Europees netwerk rond Art Nouveau om de website op te richten. Het toont bekende en minder bekende gebouwen van architecten als Paul Hankar, Victor Horta, Henry van de Velde en Gustave Strauven. Zo zijn er behalve woningen ook kleuterscholen, warenhuizen en hotels te vinden op de site.

Alle gebouwen vind je via www.insideartnouveau.eu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?