© Fancy Footwork

Je ochtend- en avondroutines worden vanaf vandaag weer opgevrolijkt met Bram Van de Velde en Gunnar Cheyns in Uptown en Downtown. ’s Avonds zetten we op radio dan weer in op bubbelfeestjes. Met niet minder dan acht nieuwe dj’s en muziekconcepten brengen we je het beste uit de Brusselse nightlife- en muziekscene.

Vanaf woensdag 9 september wordt het bekende Fancy Footwork-concept een vaste waarde bij BRUZZ. Wat zes jaar geleden begon met een kleinschalig feest is intussen uitgegroeid tot een grote speler in het Brusselse muzieklandschap. Fancy Footwork staat voor groove, disco en house en wisselt graag gevierde DJs af met oprukkend talent. Ze hebben van events op unieke locaties hun handelsmerk gemaakt. In hun radioshow op BRUZZ nodigen ze elke twee weken bekende en minder bekende gasten uit.

UNOS
© Heleen Declercq | UNOS.

Deejay en producer UNOS wisselt op maandagavond tweewekelijks de decks met Remzi Presents. Ze brengt muziek uit op het gerenommeerde Darker Than Wax-label, deelde het podium met onder meer Marco Weibel, Rachel Green en Lefto en tourde onlangs Azië rond als dj. Zelf omschrijft ze haar selectie als kleurrijk en speels.

Gaïko is het muzikale radio-universum van producer Tsugi. Meestal knutselt hij met trap, grime en ambient aan eigen beats, maar in deze radioshow komen vooral zijn inspiraties aan bod. Blackwave. en Martha Da’ro zijn fan van zijn werk en eerder dit jaar veroverde hij als nieuwkomer een mooie plek in de Brusselse 100 van BRUZZ.

Je mag Koolbear gerust als één van zijn collega’s beschouwen. Na een zomerresidentie bij BRUZZ, enkele jaren geleden, werkte deze jonge producer hard aan eigen producties. En dat loont want Koolbear krijgt vele positieve reacties uit de scene. Ook z’n deejaysets zijn steevast te pruimen. Maandelijks hoor je zijn selectie bij BRUZZ.

Brussels Bassed

Zonder twijfel wordt Brussels Bassed dé show voor bass-freaks. Je vensters trillen er wekelijks op uit dankzij de samenwerking tussen Bassin Records, Mentality en High ’n Irie Soundsystem. Dub, dubstep, grime, jungle, drum & bass en techno razen op vrijdagavond op uit de gewelven van Brussel.

Over gewelven gesproken… C12 stuurt ons één van zijn zonen. Dardenne is resident dj en een van de drijvende krachten achter de Brusselse underground club. Onder de naam Session 4000 brengt hij zelf ook ruwe techno met trancy vibes. In zijn wekelijkse zaterdagavondshow legt hij de focus op Belgische producers en artiesten die gelieerd zijn aan C12.

Dardenne
© Astrid Theunynck | Dardenne

Diezelfde avond duiken we ook de geschiedenis van de house music in. ArounDaHouse is het muziekproject van Redg Franklin en Greg B. Hun radioshow schippert tussen Detroit en Chicago house, afro en deep house. Van oud naar nieuw en weer terug. Met bevriende artiesten, labels en deejays.

En ook via Youtube volg je onze deejays. In de nieuwe reeks Sound Of The City vertellen ze over inspirerende stadsgeluiden en muziek. In de eerste aflevering heeft DJ Mambele over trams, een zee van verkeer en muzikale ontdekkingen in Sint-Gillis.

Het volledige programmaschema vind je hier. D-sets beluister je ook via Mixcloud, of gewoon elke avond vanaf 20u via 98.8 of onze stream.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Muziek, DJ, club, C12, Fancy Footwork, tsugi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie