Paradise City een van duurzaamste festivals ter wereld

© Paradise City
| Sfeerbeeld van Paradise City in 2018

Paradise City werd uitgeroepen tot een van de groenste festivals ter wereld door A Greener Festival, een ngo die jaarlijks de duurzaamheid en de impact op het milieu van festivals onderzoekt. Het festival plant nachttreinen in te zetten om de CO2-uitstoot door transport verder te reduceren.

Afgelopen weekend werden prijzen uitgereikt door A Greener Festival, een non-profitorganisatie die evenementen over de hele wereld wil helpen duurzamer te worden en hun impact op het milieu te beperken. Paradise City Festival, dat jaarlijks plaatsvindt in Perk, Vlaams-Brabant, werd voor de tweede keer op rij bekroond met vier sterren (de hoogst haalbare rating), wat betekent dat de organisatie het groenste muziekfestival van België is en tot de wereldtop van groene festivals behoort.

"Gezien de grotere capaciteit is dat een uitstekend resultaat," klinkt het in een persbericht. "Het team van Paradise City zet elk jaar alles op alles om de ecologische voetafdruk tot een absoluut minimum te beperken en de bekroning van die inspanningen door een toonaangevende, onafhankelijke en internationaal erkende ngo zoals A Greener Festival is de kers op de taart."

Gratis shuttlebussen

Ondanks deze positieve cijfers wil de organisatie haar ambities aanscherpen. "De onvermijdelijke – zij het minimale – uitstoot die het festival genereert, wordt na het evenement gecompenseerd via een partnership met een ngo."

Uit de cijfers van CO2 Logic bleek dat transport van de bezoekers nog steeds het grootste aandeel vertegenwoordigt in de CO2-uitstoot van het festival. Daarom zullen er voor het eerst na het sluitingsuur speciale nachttreinen ingezet worden naar Brussel, Antwerpen en Gent. Tussen het festivalterrein en het station van Vilvoorde worden bovendien gratis shuttlebussen ingezet.

De volgende editie vindt plaats op 1, 2 en 3 juli 2022.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?