Festival Paradise City gaat eerste weekend van juli door op vertrouwde locatie

© Photo News
| Paradise City in 2020.

Paradise City Festival gaat volgend jaar op 1, 2 en 3 juli door. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Plaats van afspraak is opnieuw het kasteel Ribaucourt in Perk.

Vorig jaar verplaatste de organisatie het festival aar midden augustus omdat er toen met minder coronamaatregelen rekening moest gehouden worden. In 2022 wordt opnieuw een volwaardig festival voorgesteld. De capaciteit van deze zevende editie wordt lichtjes verhoogd. Omdat ook de oppervlakte stijgt, zullen de bezoekers niks merken van de extra toeschouwers, maakt de organisatie zich sterk. "De intieme sfeer is gevrijwaard."

Paradise City staat bekend om zijn ecologische visie. Er wordt bijvoorbeeld altijd al gebruikt gemaakt van herbruikbare bekers. De laatste twee edities is het festival erin geslaagd om alle gebruikte energie van hernieuwbare bronnen te laten komen. Sindsdien is er ook kartonnen campingmateriaal beschikbaar, omdat dat makkelijker gerecycleerd kan worden. Daarnaast zet de organisatie in op afvalmanagement, duurzaam transport en organisch en lokaal geproduceerd voedsel.

Namen voor het festival zijn nog niet bekendgemaakt. In de loop van de komende weken volgen de eerste aankondigingen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?