Paradise City: eerste zomerafspraak voor duizenden festivalgangers

© Photo News
| Paradise City light versie in 2020 (archief)

Het kasteel Ribaucourt in Perk is komend weekend voor tal van Belgische festivalgangers dé plaats van afspraak. Op Paradise City kan je voor het eerst sinds lang zonder beperkingen feesten en dansen. De organisatie stelde alles in het werk om dagelijks 8.000 bezoekers te ontvangen, met of zonder Covid Safe Ticket.

Van vrijdag tot en met zondag kan je op het domein Ribaucourt in Vlaams-Brabant opnieuw min of meer coronavrij van een festival genieten. Dat betekent: geen mondmasker, grote menigtes harmonieus naast elkaar voor een dj-podium en geen gedoe met bubbels of andere sanitaire regels. Zelfs de gebruikelijke camping - die intussen helemaal uitverkocht is - doet zijn herintrede.

Bijna coronavrij

De organisatie deed zijn uiterste best om de bezoekers een "zo normaal mogelijke festivalervaring" aan te bieden. Zo is de festivalweide van Paradise City groter dan andere jaren, zegt organisator Gilles De Decker. "Wij zijn sowieso een festival met vrij veel ruimte per persoon. Maar door de uitbreiding kon de eetzone bijvoorbeeld verplaatst worden."

En hoewel men een zorgeloos festivalweekend wil aanbieden, kan ook Paradise City niet om een aantal basisregels heen. Mondmaskers zijn bij aankomst wel verplicht. Je moet ofwel aan de ingang het coronacertificaat tonen, waarmee je volledige vaccinatie bewijst of een negatieve PCR-test voorlegt. Dat geeft je recht op drie dagen toegang.

Paradise City
© rv
| Paradise City in 2018

De organisatie stelt daarnaast 7.500 snelle antigeentests ter beschikking die je voor 15 euro kan kopen op de site. Wie drie dagen naar het festival gaat, moet zich op zondag opnieuw laten sneltesten. Bij de aankoop van hun ticket werden mensen wel aangespoord om vooraf een PCR-test te laten afnemen, omdat de wachttijden in de testzone kunnen oplopen.

"Er rust een grote verantwoordelijkheid op onze schouders als eventorganisator", weet De Decker. "Maar we vinden het belangrijk dat iedereen - gevaccineerd of niet - naar ons festival kan komen. Heel wat jongeren wachten nog op een tweede prik. Zij zijn ons voornaamste doelpubliek, maar kunnen nu dus wel komen en zich ter plekke laten testen."

Groen festival

Eenmaal je binnen bent, kan je ten volle genieten van al het goede dat Paradise City te bieden heeft. In de eerst plaats een knappe line-up van elektronische muziek. Er zakken een 80-tal artiesten af naar de idyllische festivalweide in Perk. Een aantal Brusselse labels zetten de toon. Denk aan Play Label Records, met Lefto als uithangbord, of Under My Garage. Ook producer Nico Morano verzorgt er de affiche.

Paradise City behoort tot de meeste duurzaamste festivals ter wereld. Water wordt hergebruikt voor douches en toiletten, drankjes worden geserveerd in herbruikbare bekers, cateraars zijn duurzaam en festivalgangers worden met elektrische bussen van Brussel, Gent, Antwerpen, Hasselt en Leuven naar het festivalterrein en terug gebracht. De organisatoren raden vooral de fiets aan. De stalling wordt verlicht en beveiligd.

De camping is al uitverkocht, net als de combitickets en de dagkaarten voor zaterdag. Maar er zijn nog tickets voor vrijdag. En ook voor zondag, met 2manydj's als slotakkoord, kan je nog kaartjes krijgen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?