Paul Dujardin 4 BRUZZ ACTUA 1633

| Paul Dujardin.

Paul Dujardin naar Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

ADD
© BRUZZ
21/12/2021

Het Jubelpark en de musea op die site worden, naar aanleiding van het tweehonderdjarig bestaan van België, opgewaardeerd. Paul Dujardin moet de denkoefening begeleiden.

Het Jubelpark en de musea die zich op deze site bevinden zullen naar aanleiding van het tweehonderdjarig bestaan van België worden opgewaardeerd. In het kader van dit project organiseerden de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) een selectieprocedure voor de aanstelling van een opdrachthouder die deze strategische denkoefening zal begeleiden.

Na afloop van deze procedure werd Paul Dujardin geselecteerd. Hij zal vanaf 1 januari 2022 deel uitmaken van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

'Identiteit herdenken'

Paul Dujardin zal belast zijn met de reflectie over de culturele leidraad van het project en bestuderen welke partnerschappen kunnen worden aangegaan met federale, regionale en Europese instellingen om de ambities van dit project te verwezenlijken.

"De Jubelparkmusea zijn ondergewaardeerde parels die een grondige facelift nodig hebben. Hun gebouwen moeten worden gerenoveerd en hun identiteit herdacht. Er moet een coherente visie worden ontwikkeld voor de plek die deze instellingen innemen in Brussel, in België en in Europa," aldus Bruno Verbergt, algemeen directeur van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Ter herinnering: de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis bestaan uit het Museum Kunst & Geschiedenis, het Muziekinstrumentenmuseum, de Hallepoort, de Musea van het Verre Oosten en het Paviljoen der Menselijke Driften, de laatste twee zijn momenteel gesloten voor het publiek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni