Paul Dujardin 4 BRUZZ ACTUA 1633

| Paul Dujardin 4 BRUZZ ACTUA 1633

Paul Dujardin niet langer directeur Bozar

ADD
© BRUZZ
05/02/2021
Updated: 05/02/2021 20.30u

Paul Dujardin is niet langer directeur van Bozar. Dat heeft de raad van bestuur vrijdag beslist, Dujardin blijft wel een rol spelen binnen het cultuurhuis. Bevoegd minister Sophie Wilmès (MR) wil de procedure voor een nieuwe directeur zo snel mogelijk opstarten.

Na 18 jaar komt er een einde aan het mandaat van Paul Dujardin (57) als directeur-generaal van Bozar. Dat heeft de Raad van Bestuur van het Paleis voor Schone Kunsten op 5 februari beslist. 'Het Paleis voor Schone Kunsten is de heer Dujardin "zeer erkentelijk", schrijft de Raad van Bestuur in een persmedeling. Vooral de culturele uitstraling van de organisatie, de uitzonderlijke kwaliteit van het muziekprogramma en het gediversifieerde aanbod van klassieke en hedendaagse tentoonstellingen van de instelling waar Paul Dujardin aan de leiding stond, worden geprezen.

Paul Dujardin behoudt overigens nog een prominente rol binnen het cultuurhuis. Hij blijft zeker tot het einde van dit jaar betrokken als financieel adviseur voor Europese projecten. Hij krijgt ook de taak toevertrouwd om het eeuwfeest van Het Paleis voor Schone kunsten voor te bereiden, dat op 3 maart 2022 zijn honderdste verjaardag viert.

Intussen schrijft voogdijminister Sophie Wilmès (MR) een nieuwe vacature uit voor een ceo. De vorige zoektocht naar een opvolger voor Dujardin draaide op niets uit, nadat de laatste kandidaat zich terugtrok.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront vroeg al langer het ontslag van de CEO van Bozar. De vakbonden vonden zijn manier van besturen te autoritair.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni