Paul Dujardin 4 BRUZZ ACTUA 1633

| Paul Dujardin is bezig aan zijn derde mandaat. De vakbonden willen niet dat hij aan een vierde begint.

Vakbonden vragen ontslag Bozar-directeur Paul Dujardin

JP
© BRUZZ
29/09/2020

Na het ontslag van muziekdirecteur Ulrich Hauschild vragen de vakbonden van Bozar opnieuw het ontslag van CEO Paul Dujardin. Al langer stuit zijn autoritaire manier van besturen hen tegen de borst.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront vraagt het ontslag van de ceo van Bozar, Paul Dujardin (57). Dat schrijft De Standaard en bevestigt vakbondsman Marc De Vos (VSOA) aan BRUZZ.

Vorige week dinsdag maakte Bozar in een kort persbericht bekend dat het de ­samenwerking met zijn muziek­directeur Ulrich Hauschild stopzette. Die stelde de voorbije acht jaar het programma klassieke muziek samen in Bozar.

Volgens het persbericht was de beslissing ingegeven door financiële moeilijkheden ten gevolge van de coronacrisis. Daar gelooft het gemeenschappelijk vakbondsfront niets van. “We hebben aan Bozar gevraagd om Hauschild niet te ontslaan,” zegt De Vos.

Corona is volgens hem een drogreden. "De muziekdirecteur was een sterke persoonlijkheid die Dujardin durfde tegen te spreken. Dat kan de ceo niet hebben. Die leidt zijn huis dictatoriaal en hij duldt geen tegenspraak", aldus De Vos in De Standaard.

Operationele kosten drukken

Dujardin wijst er in De Standaard op dat Bozar door de coronacrisis 6 miljoen euro inkomsten verloren heeft en het huis geen tijdelijke werkloosheid kon inroepen voor zijn personeel.

“De communicatie over het ontslag van Ulrich had beter gekund,” aldus Dujardin. “Het kadert in een nieuwe realiteit. Eerst is er ­corona dat zijn eisen stelt. Verder hebben we al langer gemerkt dat het publiek iets anders wil. Daar gaan we nu sneller werk van maken."

Het derde mandaat van Dujardin liep eind 2019 af, maar het werd verlengd in afwachting van een nieuwe federale regering die beslist wie het huis de ­komende zes jaar zal leiden. De raad van bestuur van ­Bozar droeg drie kandidaten voor: Jan Raes, de Zwitserse opera­dramaturg Christian Longchamp en Paul Dujardin zelf. Raes is ondertussen directeur bij Opera Ballet Vlaanderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Paul Dujardin , Bozar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni