Protocollen voor cultuursector lichtjes bijgestuurd

© Saskia Vanderstichele
| De protocollen laten toe dat theaters, musea en filmzalen toch heel wat mensen mogen ontvangen.

De protocollen voor de cultuursector hoeven slechts licht te worden bijgestuurd. Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) vindt niet dat er voor onder meer musea, theater- en filmzalen extra maatregelen genomen moeten worden.

Dat zei cultuurminister Jambon donderdag in het parlement, nadat hij woensdag overlegd had met de Franse en de Duitstalige gemeenschap. Daar hebben de drie ministers overeenstemming bereikt over een lichte bijsturing van de protocollen.

"Het is mijn persoonlijke overtuiging dat we de sector vandaag zodanig in protocollen hebben gevat, dat de veiligheid kan worden gegarandeerd", aldus Jambon. De drie gemeenschappen zijn nog niet naar buiten getreden met die aanpassing, omdat ze het Overlegcomité van vrijdag willen afwachten.

Jambon hoopt dat daar geen grotere beperkingen worden opgelegd voor de sector. "Er is een kleine bijsturing nodig, omdat we in veel provincies in code rood zitten, maar in principe kunnen culturele activiteiten met mondmaskers en crowd control doorgaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?