Recordaantal Belgen bezocht Belgisch Stripmuseum in 2022

© Daniel Fouss - Belgian Comics Art Museum
| Robbedoes in het Belgisch Stripmuseum.

Vorig jaar bezocht een recordaantal van 51.939 Belgen het Belgisch Stripmuseum. Dat meldt het museum vrijdag. In totaal ontving het Stripmuseum meer dan 238.000 bezoekers, het op een na hoogte aantal sinds de opening in 1989.

Het recordjaar met 265.000 bezoekers was 2019, het jaar voor de coronacrisis. Net als de andere culturele instellingen stelde het Stripmuseum vast dat corona de Belgen heeft aangezet om hun eigen erfgoed te herontdekken.

In 2019 telde het museum nog 30.000 Belgische bezoekers. Volgens de verantwoordelijken van het museum lokten familietentoonstellingen zoals 'Ronduit Stoppeltje' en 'The Houba Show' rond Marsupilami van Franquin veel Belgische kijklustigen.

Het museum, vlakbij de Pachecolaan in het centrum, blijft wel nog populairder bij de Fransen, die de helft van het aantal bezoekers representeren.

Judith Vanistendael

In een persbericht licht het Stripmuseum ook een tipje van de sluiter op voor het komende jaar. Van 24 maart tot 12 november is er, onder andere, de tentoonstelling 'Judith Vanistendael. Ontroerend goed' over de Brusselse striptekenares en Bronzen Adhemar-laureate.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?