Muziekinstrumentenmuseum (MIM)  en Kunstberg by night

| Het Muziekinstrumentenmuseum op de Kunstberg.

Recordjaar voor Brusselse musea met 4,2 miljoen bezoekers

© Belga
16/01/2020

In 2019 hebben de Brusselse musea een recordaantal van 4,2 miljoen bezoekers over de vloer gekregen. Dat is een stijging van 25 procent ten opzichte van 2018, toen waren er 3.340.773 bezoekers. Dat meldt Brussels Museums, de onafhankelijke vzw die meer dan 100 musea in Brussel verenigt.

De musea die in 2019 de meeste bezoekers ontvingen, waren de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (met een stijging van meer dan 60 procent), het Museum voor Natuurwetenschappen, het Parlamentarium, het Belgisch Stripcentrum en het Huis van de Europese Geschiedenis.

Uit de cijfers van Visit.Brussels bleek dat de toeristische sector in Brussel in 2019 een recordjaar met zo'n 9,4 miljoen overnachtingen kende. "Deze toeristische bloei en de uitstekende tijdelijke tentoonstellingen dragen in belangrijke mate bij aan de hernieuwde aantrekkingskracht van de Brusselse musea", benadrukt Brussels Museums.

In 2019 trokken initiatieven als Museum Night Fever of de Brussels Museums Nocturnes respectievelijk meer dan 17.000 bezoekers in 30 musea op één zaterdagavond en 22.000 bezoekers in 73 musea op 12 donderdagavonden.

Brussels Museums heeft als missie om cultuur nog toegankelijker en participatiever te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Cultuurnieuws , musea

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni