| Het Magritte museum

In het kader van de viering van de 10de verjaardag van het koningschap van koning Filip is de toegang tot de permanente collecties van de musea van het Federaal Wetenschapsbeleid gratis op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli.

Dat meldt staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine maandag.

Het gaat om de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (Magritte Museum, Fin de Siècle Museum, Oude Meesters Museum, Wiertz Museum en Constantin Meunier Museum), de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (Museum Kunst en Geschiedenis, Muziekinstrumentenmuseum en de Hallepoort), het Museum voor Natuurwetenschappen, het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en het KBR museum.

"Met dit initiatief voor gratis toegang willen we Zijne Majesteit de Koning op onze manier eren ter gelegenheid van de 10e verjaardag van zijn koningschap, hem en Hare Majesteit de Koningin bedanken voor hun niet-aflatende inspanningen om de federale musea te promoten, en iedereen de kans geven om de prachtige collecties te bezoeken die onze instellingen bewaren, bestuderen en promoten. Ik wil de museumdirecteurs en hun medewerkers bedanken voor het mogelijk maken van deze actie", zegt Thomas Dermine..

Het Wiertz en Constantin Meunier Museum zijn alleen open op 21 juli. het KBR museum (Koninklijke Bibliotheek), de permanente collecties van het Museum Kunst en Geschiedenis en de Hallepoort zijn enkel geopend op 22 en 23 juli

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni