Recyclart verhuist hout- en metaalateliers naar Molenbeek

© Recylcart
| Het hout- en metaalatelier verhuist naar de nieuwe sociaal-artistieke hub in de Manchesterstraat.

Kunstencentrum Recyclart verhuist zijn hout- en metaalateliers uit het stadscentrum naar haar nieuwe locatie in de Manchesterstraat in Molenbeek. Om dat te vieren, houden ze op 18 december een veiling van zelf ontworpen meubel- en designobjecten.

Die dag zal Recyclart ook zijn project “Fix my brol” voorstellen. Daarbij toert een van hun medewerkers elke week door de Heyvaertwijk met een mobiele werkplaats. Inwoners uit de wijk kunnen er terecht om beschadigde meubels of gebruiksvoorwerpen een tweede leven te geven. Het project kadert in het stadsvernieuwingscontract “Heyvaert-Poincaré” van het Gewest.

Het hout- en metaalatelier Recyclart FABRIK stelt ongeveer vijftien mensen aan het werk en maakt meubels en constructies op maat. "Het huidige team wil bewust omgaan met materiaalrestjes, vanuit een zero waste aanpak", zegt directeur Roel Forceville. "Sinds kort laten ze hun creativiteit los op materiaaloverschotten."

Het resultaat is de eerste 'HOMEMADE19', een collectie meubels en andere designvoorwerpen. "Allemaal met liefde gemaakt, uniek, en het resultaat van de vindingrijkheid van de betrokken collega", aldus Forceville.

De designstukken worden op 18 december geveild in de nieuwe antenne van Recyclart in Molenbeek, ofwel online tot en met maandag 16 december. De opbrengst dient om de ateliers op de nieuwe locatie verder in te richten. Uiteraard staan er ook muziek en drank op het programma.

Recyclart FABRIK Veiling: 18/12, 17 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?