State of the Arts Students zet protest tegen besparingen voort met cultuurcafés

© State of the Arts via Facebook
| Meer dan 2.000 mensen op de bijeenkomst aan de Beursschouwburg dinsdagavond (archiefbeeld)

State of the Arts Students, het collectief kunststudenten dat mee actie voert tegen de geplande besparingen van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA), zet haar protestacties verder. Maandagavond heeft de actiegroep overlegd over duurzame maatregelen die ze kunnen treffen.

Op donderdag 28 november zal State of the Arts Students verzamelen aan het Vlaams Parlement voor de commissie Cultuur, waarin de geplande besparingen zullen worden besproken. “We gaan zichtbaar aanwezig zijn, met gele verf op onze mond”, licht initiatiefneemster Pauline Augustyn toe.

“Op 4 december, de avond voor de geplande actie van de VRT, zullen we het startschot geven voor een maandelijks cultuurcafé, in navolging van wat maandag heeft plaatsgevonden. De bedoeling is dat we met studenten uit verschillende kunstscholen en opleidingen samenkomen om te debatteren. Elke maand zal een andere school de rol van curator opnemen en vervolgens de fakkel doorgeven."

“Het enige wat we nu kunnen doen is aanwezig zijn op de protestacties, maar we willen ook nadenken over wat op lange termijn mogelijk is”, zo legt Augustyn uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?