Still Standing for Culture: politie komt tussen in Cinema Nova en Atelier 210

© Ivan Put
| Agenten en deelnemers aan Still Standing for Culture aan Cinema Nova

De politie is zaterdag op twee plaatsen tussengekomen bij voorstellingen in het kader van Still Standing for Culture. In Cinema Nova moest iedereen de zaal verlaten, maar kon de film een uur later toch getoond worden.

Even voor 19 uur, net voor het begin van de concert- en filmvoorstelling, kwamen politieagenten Cinema Nova binnen. De zaal werd op hun vraag ontruimd en de saxofonist die het voorprogramma verzorgde, ging dan maar op straat spelen.

Nadat de politieagenten vertrokken waren en ook nog een groep deelnemers van de bezette Muntschouwburg was langsgekomen, kon de film dan toch gewoon plaatsvinden met een uur vertraging. Dat vertelt Marie-Eve Cosemans van Cinema Nova. "Er werden geen boetes uitgedeeld en de discussie met de agenten verliep gemoedelijk."

Een tweede plek waar de politie ingreep, was Atelier 210 in Etterbeek. “Daar vaardigde de burgemeester (Vincent De Wolf, red.) een besluit uit dat het geplande concert van Françoiz Breut verbood," zegt Gwen Breës van Still Standing for Culture. "De politie plaatste nadarhekken voor de plek en het concert vond uiteindelijk plaats, maar met luidsprekers op straat.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?