Zwangere Guy op bezoek in de Beerselse Brouwerij 3 Fonteinen.

Naast onder andere Rotterdam en de weide van Rock Herk (waar zijn nevenproject Stikstof optreedt) zal de tournee van Zwangere Guy deze zomer ook op de weide van Pukkelpop in Kiewit halt houden . Vandaag voegde de organisatie van het festival opnieuw tien namen toe aan de affiche. Naast Zwangere Guy en kleppers als Billie Eilish, Yungblud, Years & Years, Bazart en Amelie Lens pakt Pukkelpop ook uit met onder meer Froukje, M83 en het dj-duo Chase & Status.

De Nederlandse zangeres Froukje was vorig jaar al in de Dance Hall te gast en mag op vrijdag de affiche voor de Main Stage delen met onder anderen Billie Eilish en Years & Years. Ook komt M83, die volgende maand hun negende studioplaat Fantasy uitbrengen, langs.

Aan de affiche voor zaterdag werden ook namen toegevoegd. Zo komt het dj-duo Chase & Status zijn twintigjarig bestaan vieren met een uitbundige rave in de Boiler Room. Ook Joji, bekend van de TikTok-rage en de internet meme ' Do The Harlem Shake ' die hij viraal liet gaan als Filthy Frank, versterkt de affiche voor de derde dag van Pukkelpop. Onder het alias Joji scoorde hij meer dan 1 miljard keer gestreamde r&b-hits als 'Slow dancing in the Dark', 'Gimme Love' en 'Glimpse of Us'.

Liefhebbers van rock, herkenbare gitaarriffs en catchy popmelodieën komen ook zaterdag aan hun trekken met de Britse band Nothing But Thieves. Voor zaterdag werden eerder onder anderen Angèle, Anne-Marie, Limp Bizkit, Bicep (live), Joost, Rema, Steve Lacy en Turnstile aangekondigd. De affiche voor zondag, waar The Killers, Florence + The Machine en Dropkick Murphys al opstonden, wordt aangevuld met Zwangere Guy.

Verder werden ook optredens aangekondigd van Beartooth, Brutus, Nia Archives en Two Shell. Ook volgende week wordt er weer een reeks namen toegevoegd aan de affiche.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Ice , Zwangere Guy , pukkelpop , hiphop , Gorik van Oudheusden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni