Boekenwinkel passa porta BRUZZ ACTUA 1591

| Onder andere Passa Porta zal als partner aanwezig zijn

Tweetalige poëziemarkt in Brussel moet poëzie onder aandacht brengen bij brede publiek

© Belga
24/09/2021

De hedendaagse Belgische poëzie is rijk, vol leven en stem, maar nog te weinig bekend bij het grote publiek. Om dat aan te pakken wordt op vrijdag, zaterdag en zondag in bedrijvencentrum Be-Here, achter Tour & Taxis in Brussel, de Poetik Bazar gehouden, een tweetalige poëziemarkt in Brussel. Dat meldt organisator Be Culture.

"De Belgische poëziescène is niet erg bekend bij het grote publiek, maar is verrassend levendig en wordt bezield door een groep van uitgevers", zegt Séverine Provost van Be Culture.

De komende drie dagen verwelkomt de Poetik Bazar uitgevers, poëzietijdschriften en Franse en Nederlandse dichters. Op het programma van deze eerste editie staan ook lezingen, workshops voor jong en oud, optredens en debatten. Het evenement is opgedragen aan een van de initiatiefnemers: dichter, uitgever, en vertaler Léo Beeckman.

Poetik Bazar brengt ook talrijke partners uit de twee taalgemeenschappen van het land samen om dit belangrijke deel van het literaire landschap nieuwe zichtbaarheid te bieden. Onder hen Éditeurs singuliers, Maison de la poésie d'Amay, Midis de la poésie, Foire du livre de Bruxelles, VONK en Zonen in Antwerpen, het Poëziecentrum in Gent, het fiEstival maelstrÖm reEvolution, Maison de la poésie de Namur, Marché de la poésie de Paris en Passa Porta.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni