Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna heeft nieuwe coördinator

© vzw Darna

Fatima-Zohra Ait El Maâti is sinds vandaag de nieuwe coördinator van het Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna. Dat meldt de vzw, die zowel door de Vlaamse gemeenschap als door Marokko gesteund wordt. “Dit is voor mij de vervulling van een lang gekoesterde ambitie”, zegt Ait El Maâti, “en het begin van een nieuwe uitdaging.

Fatima-Zohra studeerde architectuur en wordt door Darna omschreven als “een meertalige duizendpoot en een spin in het Brusselse socio-culturele web.” Ze heeft in het verleden samengewerkt met onder meer Bozar, Muntpunt en de Pianofabriek in Sint-Gillis. Daarnaast is ze oprichtster van het feministisch collectief Imazi Reine.

“Ze is ingebed in de brede Marokkaanse gemeenschap en bouwt van daaruit bruggen naar de andere gemeenschappen in Vlaanderen en Brussel”, klinkt het bij Darna. Ait El Maâti gaat vanaf vandaag aan de slag als coördinator van het Vlaams-Marokkaanse culturenhuis, waar ze zal samenwerken met artistiek coördinator Laïla Amezian, publiekswerker Naïma Bentayeb en communicatiemedewerker Iris Blomme.

'Nieuwe uitdaging'

"Met veel enthousiasme zal ik de dynamieken waarin mijn werk is ingebed aansluiten bij die van een cultuurhuis dat rijk is aan twee culturen die mijn werk het meest bekrachtigen”, zegt Ait El Maâti. “Coördinator worden van het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis is voor mij de vervulling van een lang gekoesterde ambitie en het begin van een nieuwe uitdaging.”

Voorzitter van de raad van bestuur van Darna Dirk De Clippeleir heeft het over een “jonge en zeer beloftevolle Brusselaar.” “We willen op die manier een frisse wind laten waaien en Darna een nieuwe creatieve boost geven”, aldus de voorzitter van de raad van bestuur.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?