© Cineville

Voortaan film à volonté met Brussels bioscoopabonnement Cineville

Sara De Sloover
© BRUZZ
29/06/2022

Met het nieuwe bioscoopabonnement Cineville kun je voortaan onbeperkt terecht in drie Brusselse bioscopen: Cinéma Galeries, Vendôme en Palace. In het najaar zou daar nog een vierde bijkomen, Kinograph in Elsene. Het filmabonnement kost 21 euro per maand, of 18 euro voor wie jonger is dan 26.

De Cineville-pas komt er naar Nederlands voorbeeld en was oorspronkelijk aangekondigd voor eind april, begin mei. Met enige vertraging gaat het abonnement nu net voor de zomervakantie van start. Het moet arthouseliefhebbers na de coronamalaise weer naar de bioscoop lokken, en tegelijk een loyaal publiek opbouwen dat openstaat voor verrassingen.

Voorlopig zal het abonnement te gebruiken zijn in de bioscopen Palace, Vendôme en Cinéma Galeries. Daar zou in het najaar ook Kinograph bijkomen. De oprichters maken zich sterk dat nog bijkomende Brusselse bioscopen zich zullen aansluiten.

De Nederlandse Cineville-pas begon in 2009 als een lokaal Amsterdams initiatief vanuit studentenfilmhuis Kriterion, maar is intussen in onafhankelijke bioscopen in heel Nederland te gebruiken. Ook de Brusselse initiatiefnemers plannen in 2023 een uitbreiding naar arthousecinema's in heel België.

Een Cinevillepas zal net zoals in Nederland 21 euro per maand kosten, voor jongeren onder de 26 wordt dat 18 euro. Je sluit het abonnement af voor minstens vier maanden, daarna is de pas maandelijks opzegbaar. Alle info is te vinden op de website, die dinsdag in drie talen is gelanceerd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie