VUB-studenten maken indruk in de VRT-quiz Campuscup met Otto-Jan Ham

| De VUB-studenten maakten een verpletterende indruk in de Campus Cup met Otto-Jan Ham.

Vier studenten Toegepaste Taalkunde van de VUB hebben dit jaar de Campus Cup gewonnen, de studentenquiz op Eén gepresenteerd door Otto-Jan Ham. In de spannende finale haalden ze het van de studenten Geneeskunde van de KU Leuven. Ze nemen daardoor de felbegeerde wisselbeker mee naar huis. Een primeur: nooit eerder kon een VUB-team de trofee mee naar de campus nemen.

Voor de vierde keer streden 30 verschillende teams van hogeschool- en universiteitsstudenten uit heel Vlaanderen en Brussel voor winst. Voor de VUB was het dit jaar de eerste keer in vier seizoenen dat een finaleplaats bemachtigd werd, en het strijkt nu dus ook de winst op.

Ilias M’Rabet, Gertjan De Glas, Emma Runacres en Anna Dheedene studeren allemaal Toegepaste Taalkunde aan de VUB. Anna nam uiteindelijk het initiatief en schreef het team in voor de quiz: “Toen De campus cup van start ging, werd het een levensdoel om ooit deel te nemen. Het is geweldig dat we nu zelfs de beker naar huis mogen nemen!”.

Grondige voorbereiding

Om de quiz te winnen, bereidde het team zich goed voor: ze kwamen samen om te oefenen op mogelijke quizvragen en antwoorden. De onderwerpen waren breed: weetjes over dieren en oceanen, vlaggen, hoofdsteden, Amerikaanse presidenten en zelfs de leden van Spice Girls. Die grondige voorbereiding zorgde ervoor dat de groep elkaar goed aanvoelde.

“Het was bijna telepathisch. We konden ook eerlijk tegen elkaar zeggen als we ergens minder goed in waren. Daarnaast zijn we heel complementair. Anna heeft een fotografisch geheugen en kan zich enorm goed concentreren, Gertjan weet over alles wat, Emma geeft belangrijke antwoorden op beslissende momenten en ik weet nogal wat over sport, aldus Ilias.

Finale op groot scherm

Om de studenten Toegepaste Taalkunde te bedanken voor hun toewijding en engagement nodigde de decaan van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte – met naast Toegepaste Taalkunde ook de opleidingen Taal- en Letterkunde, Kunstwetenschappen en archeologie, Wijsbgeerte en moraalwetenschappen en Geschiedenis – alle studenten uit om donderdagavond 30 juni de finale van te volgen op groot scherm op de campus. Op dat moment werd ook de beker officieel overhandigd aan de winnaars. Die zal een jaar lang een prominente plek krijgen op de VUB-campus.

Alex Housen, decaan faculteit Letteren en Wijsbegeerte: “De Faculteit Letteren & Wijsbegeerte, de opleiding Toegepaste Taalkunde en ikzelf zijn ontzettend trots op onze studenten Toegepaste Taalkunde. Dankzij hun gedrevenheid, kennis, tactiek en koelbloedigheid zetten zij een uitzonderlijke prestatie neer, en staat onze opleiding nu op de kaart in Vlaanderen en Brussel. Ze bewijzen met deze prestatie ook op overtuigende wijze dat studenten humane wetenschappers niet moeten onderdoen voor studenten exacte, medische of toegepaste wetenschappen. Ik ben hen daar erg dankbaar voor en wens hen een welverdiende zomervakantie toe.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Onderwijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni