'Warrior' van Oscar and the Wolf is officiële WK-anthem van België

oscar and the wolf cropped
© Photonews
| Oscar And The Wolf won drie MIA's
© Photonews
| Oscar And The Wolf won drie MIA's

'Warrior' van Oscar and the Wolf is het officiële WK-anthem van België voor het komende WK voetbal in Qatar (20 november-18 december). Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) maandag bekendgemaakt.

"Toen zowel platenfirma Universal Music Belgium als de Belgische voetbalbond dit nummer voor het eerst te horen kregen, waren ze meteen gewonnen voor het idee om dit nummer uit te roepen tot het officiële Belgische WK-anthem dat onze nationale voetbalploeg zal begeleiden naar Qatar", zo klinkt het in een persbericht.

"Niet alleen is het een muzikale parel die hedendaagse R&B en elektropop op een unieke wijze combineert. De song wordt gekenmerkt door een erg actuele, dansbare sound die niet zal misstaan in menig voetbalstadion en onze Rode Duivels tot hun best mogelijke prestatie zal inspireren."

"Ook tekstueel inspireren de lyrics om steeds het beste van jezelf te geven, de strijd aan te gaan met je tegenstanders en naar het hoogst mogelijke te streven. Dat hoeven niet noodzakelijk tegenstrevers uit de buitenwereld te zijn maar kan net zo goed betrekking hebben op de donkere gedachten in je eigen binnenste. Toen daarnaast ook bleek dat alle betrokken partijen dezelfde waarden met betrekking tot inclusiviteit en diversiteit erg hoog in het vaandel dragen en dat ook op elk moment willen uitdragen, was de definitieve keuze snel gemaakt."

Universal Music

Roberto Martinez beklemtoont dat muziek net als voetbal de kracht heeft om emoties over te brengen. "Ik werd echt verliefd op dit liedje toen ik het voor het eerst hoorde, omdat de muziek en de tekst iets transcendents hebben waardoor we willen vechten in de nobele zin van het woord, niet alleen op het voetbalveld maar in het leven in het algemeen", vertelt de bondscoach. "We zullen er alles aan doen om dit Oscar and the Wolf-lied waar te maken en we hopen dat onze fans er evenveel van zullen genieten als wij bij de Rode Duivels."

'Warrior' van Oscar and the Wolf verschijnt op vrijdag 16 september bij Universal Music. Op 22 september kunnen de supporters de band live aan het werk zien in het Koning Boudewijnstadion na de laatste wedstrijd van de Rode Duivels op Belgische bodem voor het WK, in het kader van de Nations League tegen Wales.

De Rode Duivels openen hun WK op woensdag 23 november tegen Canada. Marokko is op zondag 27 november de tweede tegenstander. In hun laatste groepswedstrijd geven de Belgen donderdag 1 december vicewereldkampioen Kroatië partij.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?