Het Koninklijk Paleis aan het Warandepark valt rechtstreeks onder de Regie der Gebouwen

| Het Koninklijk Paleis aan het Warandepark

Zomertentoonstellingen in Koninklijk Paleis trokken 70.000 bezoekers

© Belga
30/08/2022

Zo'n 70.000 mensen hebben de voorbije weken een bezoek gebracht aan het Koninklijk Paleis in Brussel en de tentoonstellingen die daar georganiseerd werden. Dat meldt de communicatiedienst van het Paleis maandag.

"Vorig jaar waren er 42.000 bezoekers", klinkt het. "Toen konden we omwille van de covid-pandemie minder bezoekers toelaten per tijdslot, we zijn blij dat we dit jaar weer meer bezoekers hebben kunnen verwelkomen."

Elk jaar wordt het Paleis opengesteld voor het publiek tijdens de zomertentoonstellingen, die draaien rond wetenschap en cultuur. De bedoeling daarvan is om het federaal patrimonium open te stellen voor het grote publiek. Dit jaar waren er drie tentoonstellingen.

Essentieel

De eerste, die de naam "Onze toekomst veiligstellen" kreeg, wilde aantonen dat wetenschap en kunst essentieel zijn voor de toekomst van onze planeet.

Aan de hand van uitzonderlijke stukken uit de federale erfgoedcollecties en van een reeks didactische panelen over de meest emblematische projecten van het Wetenschapsbeleid belicht de tentoonstelling diverse thema's : het beheersen van de opwarming van het klimaat, de observatie van de aarde, de digitalisering van de collecties, het maritiem onderzoek en de poolmissies.

Voor de expo "Boudewijn, Koning zijn" had de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed de regeerperiode van koning Boudewijn opnieuw geschetst aan de hand van de belangrijkste gebeurtenissen en van nooit eerder tentoongestelde beelden, archieven en voorwerpen. In een andere zaal werden dan weer de reizen en bezoeken van koning Filip in 2021 en 2022 getoond.

LEGO-bouwwerken

In de expo "Science & Stones" van Technopolis kon de bezoeker aan de hand van LEGO-bouwwerken van kunstenaar Dirk Denoyelle dan weer ontdekken steden die goed zijn voor hun bewoners, de economie en de planeet geen utopie zijn, maar binnen handbereik liggen.

Ook waren er mozaieken uit legostenen van verschillende wetenschappers, zoals Pythagoras, Newton, Da Vinci, Marie Curie en zelfs professor Gobelijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni