Een maand lang nodigt het PhotoFestival zichzelf uit in de Europese hoofdstad.

BRUZZ select: een moderne exorcist, een fotofestival en cultuur uit Zuid-Oost Europa

Glodie Mungaba
© BRUZZ
27/01/2023

BRUZZ maakte voor jou een selectie uit de talloze culturele evenementen van het nakende weekend. Op het menu: een beurs over art nouveau, een fotofestival kriskras over het grondgebied van de stad, een tentoonstelling over politiek en spirituele crises. Maar ook de comeback van het 'See Festival'.

BEURS

Voor de 68st editie trekt BRAFA, het eerste grote kunstevenement van dit jaar, voor acht dagen opnieuw naar Brussels Expo. Deze beurs staat in het teken van de art nouveau. Dit jaar zullen er meer dan 10.000 kunstwerken (van de oudheid tot het nu) te zien zijn. Tien galerieën zullen unieke creaties aanbieden. BRAFA is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest inspirerende kunstbeurzen van Europa.

BRAFA
29/1 > 5/2
Brussels Expo
www.brafa.art

dc6e022d-rapint638100536912542326.jpg
© Belgian collection | Het Rapenhuis

FOTO FESTIVAL

Brussel verwelkomt een maand lang de zevende editie van PhotoBrussels. Dit festival brengt 35 fototentoonstellingen met meer dan 200 kunstenaars samen op meer dan 30 locaties in onze stad. Mirror of Self, een van de grote tentoonstellingen in de Hangar, toont het verzamelde werk van 23 kunstenaars die zichzelf in vraag stellen en op zoek zijn naar confrontatie. Lees hier meer over PhotoBrussels.

PHOTOBRUSSELS
26 / 1 > 26/2
Verschillende locaties in Brussel
www.photobrusselsfestival.com

fcffa1b8-ckourtneyroy.jpeg
© Kourtney Roy | Mirrof of Self, een van de grote tentoonstellingen in de Hangar.

EXPO

De tentoonstelling D POSSESSIONS neemt het publiek mee in een allegorische scenografie die bestaat uit werken - sculpturen en collages - die speciaal voor deze gelegenheid zijn bedacht en gemaakt over de toename van spirituele crisissen. Als ware exorcist van de moderne tijd zuivert en transformeert Danai Anesiadou niet alleen zijn materiële bezittingen, maar ook de energie die om onze heen trilt.

D POSSESSIONS
DANAI ANESIADOU
28/1 > 23/4
Wiels

www.wiels.org

24fd59bf-untitled-danai-anesiadou-2022.jpg
D POSSESSIONS

FESTIVAL

Het See Festival is terug in Bozar. Het doel van dit festival is de culturele rijkdom van Zuidoost-Europa belichten. Het publiek zal kunnen genieten van twee films van de Bosnische regisseuse Aida Begic. Begic heeft al verschillende prijzen gewonnen op het Festival van Cannes. Qua muziek is er een gevarieerde line-up geprogrammeerd met de Roemeense diva Angela Gheorgiu. Maar ook DJ Kurt Overbergh en andere artiesten zoals Taskil Trio en Divanhana maken hun opwachting.

SEE FESTIVAL
27 > 28/1
Bozar
www.bozar.be

VOORSTELLING

Ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag betreedt choreograaf Thierry Smits opnieuw het podium. Smits heeft bijna 40 choreografieën en zal zijn nieuwste choreografie "Vanishing Act" voorstellen, waarin hij een mix brengt van energie en uitputting, vreugde en bitterzoete meditaties, waarbij zijn artistieke reis altijd nazindert. Kijk hier meer over zijn voorstelling.

VANISHING ACT
27/1 > 4/2
Studio Thor
www.thor.be

1eee405b-vanishingact117thor202301081.jpg
Thierry Smits tijdens zijn show.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie